شرح دعای نوزدهم صحیفه سجادیه _ شماره ۲۳۰ جلسه ۱۸
شرح دعای نوزدهم صحیفه سجادیه از حجه الاسلام والمسلمین موسوی مطلق
انتشار در روزنامه عصر ایرانیان
چهارشنبه 9 آذر 1401 شماره 3711
بسم الله الرحمن الرحیم
، وَ تُرْخِصُ بِهِ الْأَسْعَارَ فِي جَمِيعِ الْأَمْصَارِ..
و به وسیله ی بارش باران قیمتها را در تمام شهرها ارزان کنی .
گرانی در بازار اثار بسیار بدی بر روح و روان مردم می گذارد و باعث گرم شدن بازار ابلیس می شود جامعه را ناهنجار می کند؛
چنانچه امام صادق علیه السلام در روایت شریفی می فرمایند: «غَلَاءُ السِّعْرِ یُسِی ءُ الْخُلُقَ وَ یُذْهِبُ الْأَمَانَةَ وَ یُضْجِرُ الْمَرْءَ الْمُسْلِمَ »به این معنا که «گرانی قیمت ها اخلاق و رفتار مردم را بد می کند. امانت داری را از بین می برد و مردم مسلمان را در فشار و سختی به ستوه می آورد.»
(فروع کافی، شیخ کلینی، جلد 5، کتاب المعیشة، باب الاسعار ح ۱۶۲)
پس در نتیجه ارزانی در بازار نیز تاثیر مستقیم در اخلاق مردم دارد؛گرانی و ارزانی دارای علل فراوان طبیعی و غیر طبیعی است که هر کدام در جای خود قابل بحث است ؛
از جمله عواملی که باعث ارزانی می گردد بارش باران است باران سبب رونق گرفتن محصولات کشاورزی و دامداری می شود منابع ابی جهت تامین انرژی لازم ضروری است و باعث ارزانی می شود.
امیرالمومنین سلام الله علیه در حکومت خود در بازار هم کار فرهنگی می کردند و هم اقدام عملی می نمودند؛یعنی بازاریان را نصیحت می نمودند و در بازار حضور پیدا می کردند و از قیمت ها پرسجو می کردند و هم عوامل نظارتی می فرستادند تا نظارت بر روند بازار داشته باشند و با عوامل نظارتی متخلف نیز به شدت برخورد می کردند مبادا جامعه به بلای گرانی مبتلا گردد. با محتکر برخورد شدید داشتند؛به کم فروشی و تقلب واکنش نشان می دادند،ربا در بازار مسلمین ممنوع بود و اتفاقا از عوامل گرانی فراگیر شدن رباست.
عدالت نیز مهمترین سبب ارزانی است وعدم ان مهمترین دلیل گرانی قیمت هاست
عدالت فقط وظیفه حکومت وحاکمان نیست بلکه همه موظفند به عدالت سخن گویند و رفتار کنند.
افزودن دیدگاه جدید