حجت‌الاسلام موسوی‌مطلق در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا: بهترین نسخه برای بهترین بهره از ماه مبارک رمضان

خبرگزاری آنا 
کد خبر: 18016

حجت‌الاسلام موسوی‌مطلق مطرح کرد؛

بهترین نسخه برای بیشترین بهره از ماه مبارک رمضان چیست؟

یک استاد اخلاق گفت: با ترک گناه در این ماه می‌توانیم بنده خوب خدا باشیم. همچنین اگر کسی در ماه مبارک رمضان کمتر حرف بزند و عصبانی نشود، بیشترین بهره را برده است.

کد خبر : ۹۶۱۱۴۰

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعباس موسوی مطلق کارشناس مذهبی و استاد اخلاق در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به چرایی وجوب روزه در ماه مبارک رمضان ابراز داشت: دلیل فقهی وجوب روزه بر مسلمانان نص صریح آیه شریفه است، چنانچه از جمله عبادت‌های مشترک بین همه ادیان روزه است که بیان شده است «یَا اَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَی الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ».

وی افزود: البته دلیل معنای فلسفه و آثار آن روزه در آیات و روایات مواردی نظیر تقوا، اخلاص، یاد معاد، جهت خاشع شدن، کنترل شهوت، درک حال گرسنگان، سلامت جسم و عدالت هم ذکر شده است، در این اثنا در اهمیت روزه‌داری روایات فراوان است، اما به نظرم این روایتی را که جناب علامه شیخ حر عاملی در وسائل الشیعه از مولایمان حضرت صادق (ع) آورده بسیار مهم و تکان‌دهنده است.

حجت‌الاسلام موسوی مطلق بیان داشت: در این روایت امام صادق (ع) می‌فرماید که «مَنْ افْطَرَ یَوْماً مِنْ شَهْرِ رَمَضانَ خَرَجَ رُوحُ الْایمانِ مِنْهُ»؛ هر کس عمداً یک روز از ماه رمضان را روزه نگیرد روح ایمان از او خارج می‌شود.

دعای ۴۵ صحیفه سجادیه اهمیت روزه را برای شما بازگو می‌کند

وی ادامه داد: اگر کسی خواست اهمیت روزه را بفهمد به دعای چهل وپنجم صحیفه سجادیه مراجعه کند، اگرچه عنوان دعا، دعای وداع ماه رمضان است، ولی حقیقت این است یک دوره معرفت‌شناسی پیرامون ماه رمضان است.

این استاد اخلاق با تأکید بر اینکه ضیافت خداوند تفاوت‌های اساسی با ضیافت‌های مردم و دنیا دارد، اظهار داشت: پذیرایی با غذا و‌نوشیدنی از لوازمات پذیرایی خلق است که آن هم از خداست و همه بر سر سفره عام او نشسته‌اند، اما خداوند پذیرایی‌ها و ضیافت خاص دارد، مانند حجاج که ضیوف‌الرحمان هستند یا مورد دیگر آن صائمین هستند.

تأثیرات گرسنگی خاص در روزه‌داری

وی گفت: روزه‌داران با گرسنگی پذیرایی می‌شوند، گرسنگی‌ای که خورشت انبیا بوده و سبب امتحان است. با گرسنگی و تشنگی و با فشار گرفتن جسم است که روح به پرواز در می‌آید. در واقع جوع سبب رشد صبر در انسان می‌شود.

این استاد اخلاق تصریح کرد: جوع (گرسنگی) آثار حیرت‌آوری دارد؛ اندرون از طعام خالی دار تا در آن نور معرفت بینی. در مکالمه حضرت حق با پیامبر (ص) آمده است که «یا أحْمَدُ! لَوْ ذُقْتَ حَلاوَةَ الْجوعِ وَ الصَّمتِ وَ الْخَلْوَةِ و ما وَرِثوا مِنْها! قالَ: یا رَبِّ ما میراثُ الْجوعِ؟ قالَ سُبحانَهُ: الحِکْمَةُ وَ حِفْظُ القَلبِ وَالتَّقَرُّبُ إلىَّ وَالحُزْنُ الدّآئِمُ ... قالَ: إذا کانَ جآئعًا أَوْ ساجِدًا».

میان‌بر‌های بنده خوب خدا شدن در ماه رمضان

وی افزود: خداوند فرمود: اى احمد! چه نیکوست اگر شیرینى و حلاوت جوع و صمت و عزلت و آثار و برکات آن را بچشى! رسول خدا عرض کرد: پروردگارا! میراث و اثر جوع و گرسنگى چیست؟ خداوند فرمود: حکمت، حفظ قلب، دل از خواطر و نزدیک شدن به من و اندوه دائم و کم شدن زحمت و هزینه، سخن‌حق گفتن و رهاشدن از قید دنیا بطوریکه تفاوت نمى‌کند که به آسانى زندگى کند یا به سختى. اى احمد! آیا می‌دانى در چه حالى بنده به خداوند نزدیک می‌شود؟ رسول خدا (ص) فرمود: نه، اى پروردگار من. فرمود: هنگامى که در حال گرسنگى باشد یا در حال سجده».

این خطیب تهرانی خاطرنشان کرد: در این مهمانی ماه مبارک رمضان خداوند با روح انسان‌ها کار دارد، اگر چه جسم هم بی‌بهره نخواهد ماند. با این وجود با ترک گناه در این ماه می‌توانیم بنده خوب خدا باشیم. همچنین با دیدن نعمات خدا و شکر آن را به جا آوردن و بیان نعمات الهی، با خلوت با خدا، با حضور در مجالس علما، با تلاوت قرآن و مناجات، با سکوت با خدمت به خلق و امثال این کار‌ها می‌توان رضایت الهی در ماه رمضان کسب کرد.

بهترین نسخه برای بهترین بهره از ماه مبارک رمضان

وی درباره اینکه با کدام عمل کم می‌توان بهترین بهره را از ماه مبارک رمضان برد، ادامه داد: اگر کسی در ماه رمضان کمتر حرف بزند و عصبانی نشود، بیشترین بهره را برده است، همچنین اگر می‌خواهید حس و حال ماه مبارک رمضان را به خانه‌تان بیاورید، باید با محبت‌تر از قبل باید باشید، با تلاوت قرآن، با رفع کدورت‌ها، با گیر ندادن‌ها، با همدلی و همکاری در خانواده انجام این امور سبب تربیت صحیح فرزندان می‌شود.

حجت‌الاسلام موسوی‌مطلق با اشاره به نزول قرآن کریم در ماه مبارک رمضان بیان داشت: ماه رمضان ماه خداست و ظرفیت این ماه به اندازه‌ای است که توان نزول کتب آسمانی را داشته است، «لیلة‌القدر»، چون در این ماه است و این نشان از عظمت ماه رمضان است. پس قابلیت این ماه اقتضای نزول کتب را دارد.

چرا در ماه رمضان باید قرآن زیاد بخوانیم؟

وی گفت: تلاوت قرآن همیشه آثار فراوان و برکات عجیبی دارد، طبیعی است که در ماه رمضان به قول امروزی‌ها منطقه ویژه است؛ یعنی زمان ویژه برای معنویت است و امتیازات خاص خودش را دارد، از جمله تلاوت یک آیه ثواب تلاوت کل بر آن را دارد.

این استاد اخلاق اظهار داشت: همچنین تلاوت قرآن دارای آثاری نظیر قرب به خداوند، آمرزش گناهان، نورانیت خانه، استجابت دعا، آمرزش والدین و ده‌ها اثر دیگر است که در روایات شریفه به آن اشاره شده است. خداوند نیز فرماید: «اِنَّ الَّذینَ یَتلونَ کِتبَ اللّهِ واَقاموا الصَّلوةَ واَنفَقوا مِمّا رَزَقنهُم سِرًّا وعَلانِیَةً یَرجونَ تِجرَةً لَن تَبور، لِیُوَفِّیَهُم اُجُورَهُم ویَزیدَهُم مِن فَضلِهِ اِنَّهُ غَفورٌ شَکور»؛ کسانى که کتاب الهى را تلاوت مى‌کنند و نماز را به پاى مى‌دارند و از آنچه به آنان روزى داده‌ایم، پنهان و آشکار انفاق مى‌کنند، تجارتى پر سود و بى‌زیان و خالى از کساد را امید دارند. آنها این اعمال صالح را انجام مى‌دهند تا خداوند اجر و پاداش کامل به آنها دهد و از فضلش بر آنها بیفزاید که او آمرزنده و شکرگزار است.

انتهای پیام/

منبع

افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.