راجع به دعای سحر چه میدانیم؟؟
عَن أيّوبَ بنِ يَقطينٍ أنَّهُ كَتَبَ إلى أبِي الحَسَنِ الرِّضا عليه السلام يَسأَلُهُ أن يُصَحِّحَ لَهُ هذَا الدُّعاءَ ، فَكَتَبَ إلَيهِ : «نَعَم ، وهُوَ دُعاءُ أبي جَعفَرٍ عليه السلام بِالأَسحارِ في شَهرِ رَمَضانَ . قالَ أبي عليه السلام : قالَ أبو جَعفَرٍ عليه السلام : لَو يَعلَمُ النّاسُ مِن عِظَمِ هذِهِ المَسائِلِ عِندَ اللّه ِ وسُرعَةِ إجابَتِهِ لِصاحِبِها لاَقتَتَلوا عَلَيهِ ولَو بِالسُّيوفِ ، وَاللّه ُ يَختَصُّ بِرَحمَتِهِ مَن يَشاءُ .
وقالَ أبو جَعفَرٍ عليه السلام : لَو حَلَفتُ لَبَرِرتُ أنَّ اسمَ اللّه ِ الأَعظَمَ قَد دَخَلَ فيها ، فَإِذا دَعَوتُم فَاجتَهِدوا فِي الدُّعاءِ فَإِنَّهُ مِن مَكنونِ العِلمِ ، وَاكتُموهُ إلاّ مِن أهلِهِ ، ولَيسَ مِن أهلِهِ المُنافِقونَ وَالمُكَذِّبونَ و َالجاحِدونَ ، وهُوَ دُعاءُ المُباهَلَةِ تَقولُ :
اللّهُمَّ إنّي أسأَلُكَ مِن بَهائِكَ بِأَبهاهُ وكُلُّ بَهائِكَ بَهِيٌّ ، اللّهُمَّ إنّي أسأَلُكَ بِبَهائِكَ كُلِّهِ ...الخ.
ایوب بن یقطین به خدمت امام رضا علیه السلام نامه ای نوشت و در آن از ایشان خواست که بر این دعا صحه بگذارد. حضرت در پاسخ او مرقوم فرمودند:
«بله، این دعا، دعای حضرت امام باقر علیه السلام در سحرهای ماه رمضان است.»
حضرت امام رضا علیه السلام سپس در روایتی از امام باقر می فرمایند:
«پدرم به نقل از امام باقر علیه السلام فرمود: اگر مردم می دانستند که این درخواست ها چه قدر نزد خدا عظمت و ارزش دارد و زود مستجاب می شود، برای به دست آوردن آن، حتی با شمشیر، با هم می جنگیدند و خداوند هر کس را بخواهد به رحمت خود اختصاص می دهد. نیز امام باقر علیه السلام فرمودند: اگر سوگند یاد می کردم، راست و درست بود که اسم اعظم خداوند در این دعا وجود دارد. پس هرگاه این دعا را خواندید، در دعا و درخواست بکوشید، که این دعا از دانش نهان است و آن را جز از اهل آن کتمان کنید و منافقان و تکذیب کنندگان و منکران اهل این دعا نیستند.»
اقبال الاعمال سید بن طاووس
افزودن دیدگاه جدید