<

شرح دعای ۲۷ صحیفه سجادیه دعا برای مرزداران از حجه الاسلام والمسلمین موسوی مطلق

 

46-

شنبه 18 تیر 1401 شماره 3595

بسم الله الرحمن الرحیم
وَ فَرِّغْهُمْ عَنْ مُحَارَبَتِهِمْ لِعِبَادَتِكَ
خاطرشان را از جنگ با دشمن برای بندگی خودت آسوده کن
محاربه یعنی جنگ به وسیله سلاح که نتیجه آن ترس و‌وحشت است؛ ‌و‌چون محاربه عوارضی دارد حداقل نتیجه آن فکر مشغولی است و فکر مشغول مانع عبادت پروردگار است،معلوم است که عبادت یک اصل برای همگان خصوصا مرزداران و رزمندگان است و حرب در بسیاری از این موارد مانع بندگی است.
خاطر آسوده در همه جهات و به طور خصوص جهت امر عبادت و‌بندگی برای یک جامعه ضروری است .
مهمترین وظیفه خانواده ها،فرماندهان ،مسئولین و همه تلاش برای خاطری آسوده برای مردمان است.
جامعه دینی جامعه ای آسوده خاطر است چرا که امنیت و آسایش در توجه به خداست و جامعه غیر دینی جامعه ای پر از تشویش و نگرانی است.

 

47-

یکشنبه 19 تیر 1401 شماره 3596

بسم الله الرحمن الرحیم
وَ عَنْ مُنَابَذَتِهِمْ لِلْخَلْوَةِ بِک حَتَّی لَا یعْبَدَ فِی بِقَاعِ الْأَرْضِ غَیرُک، وَ لَا تُعَفَّرَ لِأَحَدٍ مِنْهُمْ جَبْهَةٌ دُونَک.
و از کارزار باآنان برای خلوت و راز و نیاز با خودت آسوده کن، آنچنان که در سراسر زمین جز تو پرستش نشود و احدی از آنان جز برای تو صورت به خاک نسایند.
آسوده خاطری در هر کار به کار می آید و در خلوت با خدا بیشتر از هر جا، چرا که اساسا اگر خاطر آسوده نباشد خلوت به معنای واقعی محقق نمی شود.
آرزوی تمام اولیاء این بوده که در زمین جز خدا پرستیده نشود ‌واین آرزو دیر یا زود بعون الله تعالی محقق می شود.
سجده و خاکساری  برای خدا اوج بندگی است سجده و خاکساری مایه تقرب و محبت خداست.
صورت به خاک مالیدن یعنی ناز کردن برای خدا؛یعنی خداوند را به بزرگی وصف کردن یعنی فقط او بزرگست و بس.
در خلوت و جلوت در جبهه و پشت جبهه در مرز و متن باید با خدا خلوت داشت و با او عشقبازی نمود.

 

48-

چهارشنبه 22 تیر 1401 شماره 3598

بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ اغْزُ بِکلِّ نَاحِیةٍ مِنَ الْمُسْلِمِینَ عَلَی مَنْ بِإِزَائِهِمْ مِنَ الْمُشْرِکینَ
بارخدایا مسلمانان را در هر ناحیه با مشرکانی که در برابر آنان‌اند به کارزار بدار،
در فرهنگ قرآن و اهل بیت علیهم السلام موضوع شرک بسیار نکوهش شده و در واقع خط قرمز خداست، مسلمانان موظفند به برائت از مشرکین، زندگانی مشرکین مایه عبرت برشمرده شده است در قیامت نیز عذاب مشرکان دوبرابر است.
مشرکان همیشه از طرق مختلف قصد ضربه زدن به اسلام داشته و دارند پس هوشیاری همه جانبه نیاز است که در مقابل آنان در مراحل مختلف ایستادگی کرد، مشرکان هم میل به جنگ نظامی دارند هم میل به جنگ های عقیدتی دارند چرا که مشرک خداوند را انکار نمیکند بلکه برای او شریک قائل است، مشرکین در جنگ های اعتقادی بروز و ظهور بسیار پیچیده ای دارند و چون منکر معاد هستند پس برای آنان فرقی نمیکند جبهه مقابل را چگونه نابود کنند.
مشرکان به هیچ وجه در هیچ موضوع فردی و سیاسی اجتماعی قابل اعتماد نیستند به وعده ها پایبند نیستند بیشتر به منافع پایبند هستند باید در معاهدات سیاسی از مشرکین تضمین های گرفت که منافع آنان را در خطر بیندازد بلکه به این واسطه آنان را نسبت به تعهداتشان متعهد کرد.

 

49-

پنجشنبه 23 تیر 1401 شماره 3599

بسم الله الرحمن الرحیم
وَ أَمْدِدْهُمْ بِمَلَائِکةٍ مِنْ عِنْدِک مُرْدِفِینَ …
خداوند مرزداران و رزمندگان را از جانب خود به صفوف پیاپی از فرشتگانت مدد فرست،
مدد و امدادهای الهی از مخلوقات مختلف بروز و ظهور می کند که یکی از آن ها که در قرآن آمده است امداد به واسطه ملائکه است این موضوع در جریان جنگ بدر در چند آیه  بیان شده است، در این آیات چند دسته و ویژگی برای این فرشتگان بیان فرموده است:
ملائکه مسوّمین؛ فرشتگان نشان دار (که طبق برخی از روایات منظور از نشان عمامه بوده است)
ملائکه منزلین؛فرشتگان نازل شده از آسمان؛
ملائکه مردفین؛ فرشتگان پی در پی؛
بشارت امدن فرشتگان در سوره مبارکه  ال عمران ایه شریفه ۱۲۵.
یاداوری و بیان بیان امداد به واسطه سه هزار شهید نازل شده از آسمان ؛سوره مبارکه ال عمران ایه شریفه ۱۲۴.
یاداوری طلب کمک از خداوند و یاری خداوند توسط فرشتگان ؛سوره مبارکه انفال آیه شریفه ۹.
فرمان الهی به فرشتگان برای یاری رساندن، سوره انفال ایه شریفه ۱۲.
امداد الهی در آیینه اطمینان قلوب و شاد کردن دلها، سوره مبارکه آل عمران ایه شریفه ۱۲۶ ،سوره مبارکه انفال ایه شریفه ۹،
گزارش اثار یاری فرشتگان در کشته شدن کفار،سوره مبارکه انفال آیه شریفه ۱۲.
در نهج البلاغه و سایر روایات ما مدد فرشتگان امری قطعی و اثبات شده است و این مهم در ادبیات فارسی و عرفانی هم جایگاه بسیار مهمی دارد،چنانچه جناب حافظ گفته :
دلا معاش چنان کن که گر بلغزد پای
فرشته ات به دو دست دعا نگه دارد

 

50-

شنبه 25 تیر 1401 شماره 3600

بسم الله الرحمن الرحیم

وَ أَمْدِدْهُمْ بِمَلَائِکةٍ مِنْ عِنْدِک مُرْدِفِینَ حَتَّی یکشِفُوهُمْ إِلَی مُنْقَطَعِ التُّرَابِ قَتْلًا فِی أَرْضِک وَ أَسْراً،

و ایشان را از جانب خود به صفوف پیاپی از فرشتگانت مدد فرست، تا دشمنان را به دورترین نقطه زمین رانده، شرشان را به کشتن و اسارت آنان از سر مردم بردارند

در این فراز اولا حوزه قدرت کمک ملائکه بیان شده است یعنی ملائکه به اذن الله قدرت در عالم ملک دارند و تصرف در عالم تکوین هم تا اندازه ای دارند،ثانیا چشم انداز مبارزه با دشمن را مشخص می کند.

این دو موضوع در محورهای ذیل قابل اهمیت است:

یک: دور راندن دشمن از سرزمین ها به نحو کامل یا تا جایی که دیگر بشر زندگی نکند و آباد نباشد.

دو: کشتن دشمن ما دامی که امید هدایت در او‌ احساس نشود.

سوم :اسارت دشمن با توجه به احکام اسیر شدن، و البته اسیر شدن دشمن توسط مومنان روزنه ای برای هدایت آنان و استفاده از توانمندی آنان می باشد.

چهارم : یکی از اهداف مهم در جنگ ایجاد آسایش برای امت است.

 

51-

یکشنبه 26 تیر 1401 شماره 3601

بسم الله الرحمن الرحیم
أَوْ یقِرُّوا بِأَنَّک أَنْتَ اللَّهُ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ وَحْدَک لَا شَرِیک لَک.
یا اینکه به وحدانیت تو که برایت همتا و شریکی نیست اقرار نمایند.
اسلام در قدم اول اجباری به پذیرش دین از ناحیه دشمنان ندارد و هیچ گاه هم دعوت به جنگ ندارد ولکن اگر امنیت مسلمین به خطر افتد حتما سخت برخورد خواهد کرد چنانچه در فقرات قبل در این نفرین امام به آن اشاره شد اگر امنیت به خطر افتاد چنان قدرتمندانه وارد میدان می شود یا دشمن. شکست بخورد و یا با ظهور قدرتمندانه مسلمین که به امدادهای غیبی یاری شده اند مجبور به اقرار به وحدانیت خداوند نمایند.
اقرار تمام مخلوقات و به خصوص انسان به وحدانیت خدا یک اصل اساسی در اسلام است ، توحید زیر بنای تمام مباحث و مراحل خداشناسی است ،توحید اساسی ترین موضوع دعوت انبیا بوده است ،توحید مهمترین نقطه اشتراک ادیان است ،توحید رمز رستگاری بشر است  قُولُوا لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ تُفْلِحُوا،و آیاتی از قرآن کریم به موصوع مهم توحید و‌وحدانیت خداوند اختصاص یافته است از جمله:
وَإِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَنِي آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَأَشْهَدَهُمْ عَلَىٰ أَنْفُسِهِمْ أَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ ۖ قَالُوا بَلَىٰ ۛ شَهِدْنَا ۛ أَنْ تَقُولُوا يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هَٰذَا غَافِلِينَ
و [به یاد آر] هنگامی را که پروردگارت از صلب بنی آدم نسلشان را پدید آورد، و آنان را [در ارتباط با پروردگاریش] بر خودشان گواه گرفت [و فرمود:] آیا من پروردگار شما نیستم؟ [انسان ها با توجه به وابستگی وجودشان و وجود همه موجودات به پروردگاری و ربوبیّت حق] گفتند: آری، گواهی دادیم. [پس اقرار به پروردگاری خود را در این دنیا از شما گرفتیم] تا روز قیامت نگویید: ما از این [حقیقت آشکار و روشن] بی خبر بودیم.

 

52-

سه شنبه 28 تیر 1401 شماره 3602
بسم الله الرحمن الرحیم 
اللَّهُمَّ وَ اعْمُمْ بِذَلِک أَعْدَاءَک فِی أَقْطَارِ الْبِلَادِ
بارخدایا این سرنوشت را بر همه دشمنانت در هر اقلیم، فراگیر کن.
شکست یا اقرار به وحدانیت خداوند باید شامل حال همه جهان گردد .
مشرک دشمن خداست و دشمن خداوند جایگاهی در زمین خداوند ندارد،با این نگاه باید جهانی اندیشید و جهانی عمل کرد از این فراز استفاده می شود دشمن خدا که همان مشرکانند در همه جا هستند پس مبارزه و‌جهاد حد و مرز ندارد تا به اعتزاز دراوردن پرچم توحید بر تمام عالم مبارزه و جهاد ادامه دارد و نکته دوم از این فراز این است که دشمن در هیچ کجای زمین نباید احساس امنیت کند بلکه همواره باید بداند در کمین اهل توحید و حزب الله است

 

53-

 چهارشنبه 29 تیر 1401 شماره 3603

بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ وَ اعْمُمْ بِذَلِک أَعْدَاءَک فِی أَقْطَارِ الْبِلَادِ مِنَ الْهِنْدِ وَ الرُّومِ وَ التُّرْک وَ الْخَزَرِ وَ الْحَبَشِ وَ النُّوبَةِ وَ الزَّنْجِ وَ السَّقَالِبَةِ وَ الدَّیالِمَةِ وَ سَائِرِ أُمَمِ الشِّرْک، الَّذِینَ تَخْفَی أَسْمَاؤُهُمْ وَ صِفَاتُهُمْ، وَ قَدْ أَحْصَیتَهُمْ بِمَعْرِفَتِک، وَ أَشْرَفْتَ عَلَیهِمْ بِقُدْرَتِک.
بارخدایا این سرنوشت را بر همه دشمنانت در هر اقلیم، چه در هند و روم و ترکستان و خزر و حبشه و نوبه و زنگبار و سرزمین سقالبه و دیلمان و دیگر طوایف مشرکان که نام و نشانشان بر ما معلوم نیست و تو به علم خود شمارشان را می‌دانی، و به قدرت خود بر ایشان اشراف داری فراگیر کن.
در این فراز امام سجاد علیه السلام گر چه به عنوان نمونه و یا بر اساس شناخت مردم آن روزگاران نام بعضی از بلاد را ذکر می کند اما مطلب دقیق تر از ذکر نمونه است بلکه این مناطق دارای حساسیت های خاص خود را از لحاظ اقتصادی مانند کشاورزی و دامداری، فرهنگی، سیاسی ونظامی است ،و در واقع این نمونه ها باید در دستورکار مسلمین باشد و این بلاد اولویت در برنامه ریزی برای صدور اسلام و همچنین احتمال خطر از این بلاد است چنانچه بعضی از این مناطق هم اکنون در اختیار مسلمین قرار دارد. ‌و البته سائر امم مشرک نیز به نوعی پیش بینی بوجود امدن بعضی از مناطقی است که تا آن موقع به وجود نیامده بودند مانند آمریکا.
و البته این بیان امام سجاد علیه السلام حکایت از فراگیری اسلام بر تمام بلاد است.

 

54-

پنجشنبه 30 تیر 1401 شماره 3604
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ اشْغَلِ الْمُشْرِکینَ بِالْمُشْرِکینَ عَنْ تَنَاوُلِ أَطْرَافِ الْمُسْلِمِینَ
بارخدایا مشرکان را به مشرکان گرفتار ساز تا از دستیابی بر سرزمین‌های مسلمانان بازمانند.
اشتغال ظالم به ظالم که مصداق کامل ظالمان مشرکان است یک راهبرد اساسی است، اگر دشمنان به خود سرگرم شوند بهترین فرصت برای پیروزی مسلمین است و مهمترین منفعت این سرگرمی بازماندن از توطئه بر علیه اسلام ومسلمین است ،بر مسلمین فرض است که طوری برنامه ریزی کنند که مشرکان به خود سرگرم شوند، سرگرم کردن دشمن از راههای قابل امکان است از جمله :حفظ اسرار ؛
نفوذ در صفوف دشمن ؛
تقویت اقتدار مسلمین؛
عدم اعتماد و دوستی با مشرکان؛
وبیدار کردن جوانان و‌نفوس مستعد در جبهه دشمن.

 

55-

شنبه 1 مرداد 1401 شماره 3605

بسم الله الرحمن الرحیم
وَ خُذْهُمْ بِالنَّقْصِ عَنْ تَنَقُّصِهِمْ
و آنان را با کاستن عددشان از کاستن مسلمین بازدار.
دشمن همواره در طول تاریخ به دنبال کاهش جمعیت مسلمین بوده است امروزه نیز بر حسب اسناد موجود معلو‌م است که دست صهیونیست ها و امریکایی ها به طور مستقیم در موضوع کاهش جمعیت در ایران به عنوان مقتدرترین کشور اسلامی در کار بوده و هست.
کم کردن جمعیت مسلمین خصوصا شیعه از جمله برنامه های مهم یهود است خصوصا که الان با توجه به پیوند نزدیک یهود با وهابیت این خطر جدی تر در ایران احساس می شود.
یهود و سایر دشمنان اسلام افزایش جمعیت را برای خود ضروری می دانند و کاهش آن را برای کشورهای مسلمان یک اصل می دانند.
‌امام سجاد سلام الله علیه دفع این خطر را از خداوند طلب می نماید و یک راه آن را کاستن جمعیت دشمن می داند ‌ومتاسفانه کشورهای اسلامی برنامه ای برای کاستن جمعیت دشمن ندارند.
وقتی مرحوم علامه طهرانی کتاب کاهش جمعیت ضربه ای سهمگین بر پیکر مسلمین را در اوایل دهه هفتاد ننوشت نه تنها حمایت نشد بلکه با او مبارزه شد و حال آنکه بصیرت وی و دشمن شناسی او آن روز افزایش جمعیت را یک اصل و مبارزه با کاهش جمعیت را یک جهاد می دانست

 

56-

یکشنبه 2 مرداد 1401 شماره 3606

بسم الله الرحمن الرحیم
وَ ثَبِّطْهُمْ بِالْفُرْقَةِ عَنِ الِاحْتِشَادِ عَلَيْهِمْ .

و با پراکنده کردن آنان، از گردآمدنشان برضد مسلمانان بازدار
دشمنان اسلام لیاقت اتحاد وهمدلی را ندارند اتحاد و با هم بودن رمز پیروزی است و این کأنه  جزء سنت های الهی است هر جا اتحاد باشد پیروزی حتمی است ولکن دشمن با هم بودن را بر علیه اسلام و مسلمین بکار می گیرد.
این را باید دانست که اتحاد آنان به ضرر مسلمین است هرجا کفار ومشرکین با هم جمع شوند حتما توطئه ای خواهند داشت، و‌نکته مهم دیگر اینکه باید از اتحاد دشمن جلوگیری کرد هر تصمیمی که موجب اتحاد دشمنان گردد خیانت به اسلام و انسانیت است.
همچنان که ایجاد تفرقه بین مسلمین حرام است جلوگیری از اتحاد دشمن نیز لازم است.

 

57-

دوشنبه 3 مرداد 1401 شماره 3607
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ أَخْلِ قُلُوبَهُمْ مِنَ الْأَمَنَةِ
خدایا! دل‌هایشان را از آرامش تهی ساز
دل‌های خالی از ارامش دچار نفرین و‌کرفتار بلا شده اند و از نشانه های جامعه های غیرالهی وجود اضطراب و آمار پایین امید به زندگی است ،آرامش قلب از الطاف خداست و با یاد او فقط محقق می شود :الذّین آمَنوا وَتَطمَئِنُّ قُلُوبُهم بِذِکْرِ الله، اَلا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ القُلُوبُ ؛و بالعکس اضطراب و نگرانی مهمترین بلای فردی و اجتماعی بشر است که با تبعیت از ابلیس حاصل می شود،
ارامش از ناحیه خداست و برای مومنان است؛هُوَ الذِّی أَنْزَلَ السَّکِینَةَ فی قُلُوبِ المؤُمِنینَ لِیَزْدادُوا إیماناً مَعَ إیمانِهِم...
در جای دیگر از قران امده است: کسانی که ایمان آوردند و ایمان خود را به ظلم نیالودند، در آرامش و امنیت اند؛ الذَّینَ آمَنُوا وَلَمْ یَلْبِسُوا إیمانَهُمْ بِظُلْمٍ، أُولئکَ لَهُمُ الأَمْنُ.
برخی از عوامل نبود ارامش قلب عبارتند از:
نداشتن ایمان ؛
مشکلات اقتصادی ؛
فقدان عدل؛
فقدان محبت؛
فراموش نکردن یا اصلاح نکردن اشتباهات گذشته ؛
ترس از آینده؛ و …
آرامش دل را باید از نیروهای دشمن سلب کرد و این محقق نمیشود مگر به لطف خدا و‌تلاش شبانه روزی مسلمین جهت پیشرفت جامعه اسلامی.

 

58-

سه شنبه 4 مرداد 1401 شماره 3608

بسم الله الرحمن الرحیم
 وَ أَبْدَانَهُمْ مِنَ الْقُوَّةِ 
و بدن‌های دشمنان  را از توانایی بی‌بهره کن .
بدن مرکب روح است ،بدن های سالم رمز پیروزی ها و موفقیت هاست؛ بسیاری از مسائلی که در احکام حرام شده است یک دلیل آن مضر بودن برای بدن است؛ قوة بدن در دعاها مورد درخواست بوده است:
در دعای ابوحمزه ثمالی می خوانیم :
خوانیم: "اللّهم اعطنی …والصّحّة فی الجسم والقوّة فی البدن؛ خداوندا! ….سلامتی در جسم و قوّت و توانایی در بدن را به من ارزانی فرما!
صدور دستورات متعدد از ناحیه معصومین علیهم السلام برای حفظ صحت بدن نشان از اهمیت بدن است؛ دیگر دلیل اهمیت بدن موضوع معاد جسمانی است؛ قدرت جسمی در قران کنار قدرت علمی قرار گرفته و شرط لازم برای انتخاب خداوند جهت هدایت و فرمانروایی لشگر است چنانچه در برای جریان طالوت در سوره مبارکه بقره آیه شریفه ۲۴۷آمده است:
قَالَ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاهُ عَلَيْكُمْ وَزَادَهُ بَسْطَةً فِي الْعِلْمِ وَالْجِسْمِ ۖ …
پیامبرشان] گفت: خدا او را بر شما برگزیده و وی را در دانش و نیروی جسمی فزونی داده؛…
ضعف بدنی هر  لشگر نشان از شکست اوست اینکه امروزه و دیروزه مشاهد می شود و می شد که دشمن موضوع تغذیه را مورد برنامه ریزی و هدف قرار داده برای این است که ما و نسل اینده را از لحاظ جسمی سست و ضعیف گرداند.

 

59-

چهارشنبه 5 مرداد 1401 شماره 3609
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ أَذْهِلْ قُلُوبَهُمْ عَنِ الِاحْتِیالِ…
و دل‌های دشمنان را از چاره‌جویی غافل ساز…
یکی از مراکز مهم چاره جویی برای انسان قلب است و‌همچنین از ابزار هدایت پروردگار به شمار می رود.
در معارف قرآنی به این گونه هدایت های قلبی الهام گفته می شود که به غیر انبیا نیز اختصاص دارد از جمله به عنوان نمونه مادر حضرت موسی علیه السلام و متقین الهام شده و می شود،الهام و هدایت قلبی انسان را از سردرگمی در می آورد و از مجهولات به معلومات راهنمایی می کند.
روایات متعدد نشانگر اعتبار بخشی به هدایت قلبی است از جمله:
امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
اگر به انجام کارى نیاز دارى (و نمى دانى انجام آن خوب است، یا بد،) با خداوند مشورت کن. اگر خداوند انجام آن کار را به قلب تو انداخت، پیروى کن وگرنه انجام نده(وسائل الشیعه، جلد ۵،صفحه ۲۱۳حدیث ۳)
همچنین در روایات آمده:
دو نفر از یاران امام على بن موسى الرضا(علیهما السلام) مى خواستند به مسافرت «مصر» بروند، از آن حضرت پرسیدند: مصلحت آن است که از راه دریا برویم یا از راه خشکى؟ حضرت فرمود: «در غیر وقت نماز واجب به مسجد مى روى، دو رکعت نماز مى خوانى، سپس یک صد مرتبه مى گویى : «أَسْتَخیرُ اللهَ» آنگاه به قلب خویش مى نگرى هر چیز به قلبت افتاد، به همان عمل مى کنى»(همان؛ص ۲۰۵)
در حديثى دیگر امده است كه : «ما مِن عبد أحبّنا و زاد في‏ حبّنا، و سئل عن مسألة إلّا و نقلنا فی روحه جواباً لتلك المسألة»
يعنى: نيست بنده‏‌اى كه دوست دارد ما را و زياد كند در دوستى ما و سؤال شود از مسأله، مگر آن كه ما مى‏‌دهيم در دل او جوابى آن مسئله را( مجموعه رسائل در شرح احاديثى از كافى، ج ‏۱،ص ۵۹۱، البته این روایت در کتاب نوائب الدهور علامه میرجهانی ج ۲.ص۲۹از قول امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نقل شده است)
نکته دیگر در باب الهام این که مهمترین راه تشخیص الهام رحمانی و الهام شیطانی شرع مقدس است و آرامش و سکینه قلبی است.
غفلت دشمن از استفاده از این پایگاه خدا در وجود انسان یک نفرین است.

 

60-

پنجشنبه 6 مرداد 1401 شماره 3610
بسم الله الرحمن الرحیم
أَوْهِنْ أَرْکانَهُمْ عَنْ مُنَازَلَةِ الرِّجَالِ، وَ جَبِّنْهُمْ عَنْ مُقَارَعَةِ الْأَبْطَالِ
و اعضای‌ دشمن را در هماوردی با رجال مسلمانان سست گردان و از زد و خورد با قهرمانان اسلامی در دلشان هراس افکن.
در جنگ ها پیاده نظام و سربازان عادی می توانند چنان نقشی ایفا کنند که دشمن در مقابل آنان سست گردد این مهم اگر جمعیت پیاده نظام زیاد باشد و مقتدرانه ،باایمان و با انگیزه در میدان نبرد حاضر شوند حاصل می گردد، گروه دیگر نقش افرین فرماندهان ارشد در میدان هستند که باید طوری بدرخشند که هراس در دل دشمن ایجاد گردد.
در انواع جنگ ها چه نظامی و چه غیر نظامی مردم در حکم پیاده نظام هستند و در نظام اسلامی مسئولین در حکم فرماندهان در میدان هستند پس لازم است که در مقابل دشمن قدرتمندانه حاضر شوند و آبروی اسلام را حفظ کنند و این روحیه را باید از خداوند قادر متعال طلب نمود.